Thursday, December 17, 2009

karoke ;)

pg td aku tdow lmbt pkol 9:45..ape lg yg aku buat kalo bkn online ngn cik seth..aha,hmm xde keje ouhh..pg td cik seth g photoshoot ngn kwn dy..ajak aku,aha..mls mls..hmm tp pg td aku g beli sarapan..1 umh tekejot ingt aku bgn pg..padahal aku xtdow pown..muka cool ja..hahaha ;D hmm pas mkn aku rehat2 jap then tdowww zZzZzZ ^_^

tetibe aku terjage pkol bape tah..kak ipar aku call tnye nk ikot x abg aku g karoke..ouhh aku on aja..hmm dpt call 2 tros bgn n kms2 bilik skit,gsk bju n mandi..awal jgk rase nye bgn..dlm 1 lbh ke 2..tahh..pas2 dlm mse yg sme cik seth call ajak kua...tp xdpt..sorry ya u..next week kite kua kay ;)

smpai di KTV tros msk bilik 7..ade la beberapa org lain,kwn2 abg aku n fmily dorg..rupa nye de smbt bday kwn abg aku ni..ala,wt kecik2 je..pang pung pang dorg menynyi,menjerit n meng mcm2 smpai sakit tlnge aku..ahaha tp best la jgk..pas karoke,g cri kdai mkn..de smpai sesat2 gak ah,,semate2 nk cri kdai mkn de TV nk tgk bola..semangat ni la yg kite nk! yg perlu dipupuk dlm diri anak muda n sape2 je..ceyyyy!last2 mkn je kat food court sg wang..yeah! malaysia menang! aku berbngge mnjdi rakyat malaysia..cmni ah baru ley gne slogan malaysia boleh!

hmm pas mkn,balik la..anta kwn abg aku jap then blik rumah..hmm ouh lupe nk cte psl smlm,de bnde yg tetggl nk cte..smlm kua ngn cik seth 2,cik seth bg aku rntai..aku nk rntai dy pkai yg bintang 2..tp dy xnk bg,dy bg rntai ni..sila lihat pic aweks dibwh ini..haha ;)




sila focus di leher sy!

hmm 2 je la kott nk cte..blurr dh OTW..btw,esk aku blik kg de knduri skit tok aku n anak buah ayah aku kawen..akan mengoffline beberapa hari..harap maklum!

p/s: MAN imy damn much ouh! ;((

Wednesday, December 16, 2009

terima kasih sunshine :)

ouhhh skng hari2 aku update..gila rajin an an? hmm xde la,rajin sbb skng hari2 kua kott so byk la bnde nk share n cte..oke,hari ni aku kua lg..waaahh lg dan lg? hmm ngn cik seth lg?? lg dan lg? hahaha..ouh hari ni dy tmnkn aku g wt medical check up && cuci gmba..so kire persiapan aku ke UITM hampir success..ni pown gara2 ma suda membebel melihat aku msih bergoyng kaki,bersenang lenang sesedap hati xde preparation pape...oke la ma..now dh settle..tggl ayah je,nk soh byr yuran..tp tp ayah soh aku plak..aku soh ayah wtkn,balik2 ayah soh aku buat sndri..ayahhhh,mls la nk ke bank..tolong la wtknnnn..plissss,hehehe ;p

oke hari ni jgk kitorg mengonline kan diri di starbucks bersama && amek kwn cik seth,cik amer di ktm kajang..dlm kete aku sempat ah dgr cik amer ni ber POEM..gila best smpai meremng dgr..hahaha,ouh cik amer ni de perfome sabtu i kot kat event rantai..gila x?hahaha,wehh sumpah ouhh dy bce poem 2 bestt..gila romantik ah smpai menusuk kalbu sume..cik amer bole wtkn poem tok i 1? lalala,ouh cik seth sila2 la blajar mndalami poem ya..i suda tertarik lg terjatoh hati dgn poem ;)

lps amek cik amer ni kami ke rumah pyap..pyap ni ala,yg kwn skola aku since skola rndh 2..yg jmpe tyme aku tgk wyng cte santau 2..cmne ley knl cik amer? mereka 1 campus n 1 course di UITM..sme jgk dgn cik seth..AD students nih..haishhh ;D hmm pas dh g umh pyap kitorg berjemaah bersama2 gerak ke asyifan..ouh mamak kat area umh kami..so,lepak2 minum sume..ouhh hujan la plak ptg td..haishh xlme 2 dlm 6:30 cik seth anta blik..yg lain lepak lg..

smpai dpn rumah ngn hujan nye..gila la..nk angkat beg lappy,folder,diary,X-ray..kelam kabot..so kne la angkat 1 per 1..bkk gate sume dulu..pastu dh msk rmah sme..tetbe cik seth anta msg.." u purse u tggl kat i" aha,mmg terbaik la..dah la pas 2 nk kua ngn kakak aku n kak sdare aku..mau jd minah endon kang..so,sblm ke bangi 2,aku soh kakak aku g asyifan blik jmpe cik seth amek purse then bru gerak ke bangi..

bangi ouh bangi..knpe g sni? hmm kakak aku mau beli tdng di ariani..gila skng sale!!! murah murah..lawa2 baiiii...hahaha,aku yg xpkai tdng ni pown gedix2 ah try..heheh ;D hmm pas dh beli2 sume gerak lak ke kopi borak..what the z? borak lg? hahaha,mkn chicken chop lg..hahaha,mmg xde tmpt lain dah agak nye...xpe2 aku ske..sedapppp ;) hmm sblm blik umh,jmpe cik seth lg di ummi plak..amek hard disk..pnjam kat cik seth ni..bosan la skng dok umh,so kalo xde keje ley la tgk movie..hehehe,kakak aku ley wt lawak..dy g hon konon2 nk takotkn si cik seth ni la..hahahaha,kakak aku mmg cmni..gila!

so pjalan hari ni mmg best n non stop! hahaha ;) cik seth thanxs ya..u xbosan ke hari2 kua dgn i??haishhh ape la..hmm btw,aku rndu plak kat yda && anis ;( tetbe je ni..adehhh!

chow!


Tuesday, December 15, 2009

thnxs cik M.A.N ;))

ouh yaaa! hye sume..
oke,hari ni aku kua main bowling lg sme itu cik seth..dy yg pkse aku bgn tdow n kua..padahal smlm touchng ngn dy..hee,ha! twu u takotttt..buat ah lg an an..gila ah i xkesahh..hahaha ;p hmm ari ni bgn siap2 janji kol 3 tp biase la mase xkn menunggu kite..pkol 3 kami mmg 3 sgtt..janji je 3,kua nye 4 jgk..2 sume perkara biase kalo suda berjanji ngn cik seth..so,kalo korg nk ajak dy kua,sila2 la cptkn 1 jam awal.. agak2 nk kua kol 3,janji la kol 2..hahah taw taw ;))

hmm perjalanan ke bowling xde la lme sgt..sbb men kat metropoint je..ahhh,muka aku lg disitu..fames fames..hahaha.. hmm oke aku agk bngng jgk la sbb aku nk main bola num 3 tp dy kate tok bdk2 je..weh bola lain berat ah.aku xlarat! bengong je..hmm aku pown mmg terror sgt ah main smpai bola 2 malu nk straight lalu melencong ke kiri atau kanan shgga msk ke longkang xde air..best best..hmm cik seth yg beria2 ckp " eh u,i pown xreti main " melakukn pukulan strike nye tnpe xberagak2 hgga mndtgkn syak n kejelesan dlm diri aku..wehh pahal terror sgt mamat ni! haishh,bola aku num 8 mmg sgtt ringn smpai aku ade terpikir nk bling bola pkai dua tgn cmpk je..ahhh sudah la,tp point aku ngn point cik seth ni xde la jauh sgt..so,u! xya nk riak ahhh..hahaha (:

lps selesai aku bertungkus lumus nk abiskn 1 set game nii,kami pown gerak ke karoke..ouhh ni sume idea cik seth..xagak2 ajak aku karoke..mmg xkan dpt ahh dgr suare aku yg lunak merdu ni..takot bila aku nyanyi je cik seth ni mngis2 nk dgr lg..mls ahhh! wahh bongkak lgg..hahaha ;p hmm xde la,ma aku de pesan suare itu auratt..ciitt porahhh,gila ah! 2 aku saje tipuu bg jln cerita menarik..kat karoke 2 kami agak blur2 xtawu nk tekan sume smpai kne ppggl akk 2 ajarkn..hahaha lawak je..hmm mula2 lagu pertama cik seth dendangkn dr cold play,tajok pe tahh..ouhh stress aku dgr..tp tp yg xtahan bila msk lgu ke dua,agk nye cik seth ni tertekan skali kua lgu ape??? hahaha,jap nk gelak guling guling..skli kua lg nasyid baiii..siap lirik jawi lagu man ana..hahaha,aku dh bntai tegelak2 teduduk2 dh kat dlm karoke 2..hahaha,adoiii lawak la u!hmm dy pown terpkse la nynyi,bantai je..oke la,pas 2 msk lagu yg ke 3 yakni lagu last..ouhh jiwangg..lagu awie,di penjara janji..mula2 cik seth ni nynyi slow je,ley bla ahh..tp aku yg dgr ttp stress tahan gelak..ha,kau! tyme corus dy nye tarikkk xagak2..dh cm lagu hardcore dibuat nye..aku terpikir2 bila lak awie ni wat lgu versi gig? hahaha,adoiii sume ni keje cik seth ni...

oke last,sblm blik cik seth snggh ke surau..wahhh warak,tercabar iman di dada..wuuuu (: hmm nk blik 2 ujan..tp xpe la..kami naik kenderaan berbumbung..xde hal ahh..destinasi terakhirr mkn..dimana? ouhh femes lg aku..kopi borak..hehehe..aku xmkn pown minum je..ice blnded choc sudaaa...then dh agak2 jam menunjukn pkol 6:40 kami gerak ah blik..snggh 7E jap then smpai la rumah aku (:

so nk ckp thnxs ah kat cik seth membuatkn hari hari ku indah n gembira..hahaha,lawak ah,,xdpt lupa ouhh u tarik lagu di penjara janji 2..i dah rase di alam gig je..hahaha,so esk2 ley la dgr lg..hahaha..4 5683 8! thnxs 4 today ;D


Monday, December 14, 2009

isnin riang gembira (:

hmm pg td aku tdow kol 9:30 am ouhh..gila x..dr blik tgk wyg smlm smpai pg mengonline saje..hahaha,kalo dulu tyme skola cm ni lg2 di isi mse dgn mentelaah..wahhh,10A1 baii..mengis ma aku tgk kalo pg2 subuh aku bgn..gila xgila la an..agak r cm pintu kejayaan terbuka luas..tros ma aku wt kndurii ksyukuran tgk ank dare dy ni berubh..hmm ye la,agak musykil la an kalo aku bgn pg..kalo xkua,xkan ah nk bgn pg2..dh phm sgtt dh ma aku 2..

pabila jam menunjukn 1:30 pm pintu bilik aku diketok dgn kuat nye cm org yg dlm bilik ni pekak..ahh,hangin kus kus aku dh dtg..kecoh aku nk tdow memekak2 pulak an..hmm aku bkk,pas2 adik sdare aku ckp aunty aku,ummi ajak kua men bowling..haishhh,hati mls tp fizikal ni wahh berkobar2 lah..act smlm aku ym ngn seth de gak sbot psl nk men bowling.. last2 aku gak yg dpt main dulu..pas dgr 2,aku ckp ye je la..then tdow blik..aku soh adik sdare aku kejotkn kol 2 tp last2 2:30 baru bgn..bgn2 ley relax2 lg,gsk bju bdk2 ni sume..haishhh..aku gak yg last siap,rushing2 smpai rmbot pown xkering habis..aha padahal an??g MAM ah ;p

hmm oke sesmpai di metropoint tros la g tmpt bowling,dh settle sume main..mula2 men 1 game je..pastu bertmbh2 plak smpai 3 game..wahhh,hahaha best best..men xingt alam ahh an..bola msk longkang 2 mmg lumrah alam n hakikat yg ktorg kne trime..tp yg mng aku ah..ye la,men ngn bdk2 boley ahh riak..hahaha!

pas main 2,dorg ke pizza hut aku lak melencong jap ke salon nk gunting rmbt..weh rmbt aku mmg dh xley nk cite la trok cmne..serabai je..tpt tp skng..dh oke skit..hee (: pas ptng 2,aku pown melngkh kan kaki ke pizza perot lapa nih..dh mkn sume blikk..

smpai umh aku plak jd tukng gunting rmbt..ptngkn rmbt adik sdare aku..haishh mls ahh nk tnjk bakat..kalo aku bkk salon,alamat sume salon kat kajang ni kne ttp sbb bankrupt..wahhh,bongkak gila kate2..xpe2 bkn slalu..hahah ;p hmm dh gntng sume,aku on jap..tp server cm haramm!

xlame 2,aku kua tmn kak sdare aku ke bank..kua duit sume pastu g mkn..mula2 nk mkn kat mcd je..tp lalu kat kopi borak,cm terpggl2 lak nk mkn black paper chicken chop..so batal kn je niat nk ke mcd,lepak ah kopi borak 2..ouhh sgt sdp chicken chop dy tmbh2 lg ice blnded choc aku..perot rase nk meletop!

bak kate pepatah melayu:

tak kan melayu hilang didunia,berpntng maut sblm ajal (aku un xsure pe kne mgene pepatah ni ngn perot knyg aku skng..aha)..xkan kebulur kalau duit ade*ni pepatah aku..perot kenyang hati senangla an (:

Sunday, December 13, 2009

santau (:

jam menunjukn pkul 12:40 a.m..mate masih segar,perot sentiase lapa..aku pown xphm la..keje melntak je..xknyg2 la perot ni..nk kate aku mkn xbce doa,siap selawat sume dulu dh aku bce..hmm,td aku g tgk wayang kat jj balakong dgn ma,my makjang n ummi aku..kitorg tgk cte santau..ni sume hasil keinginan ma aku dr mggu lps nk tgk wyg..ptg td dy mengutarakn hajat nye..aha,aku ape lg..bab jln ni mmg menjadi keutamaan..never say no! hahaha..like mother like daughter..kaki berjalan no 1..hmm kitorg tgk ahh cte santau..mula2 nk tgk pkol 8 tp sbb kua umah dh lmbt..smpai jj pkol 8:10,ouhh mmg xsmpt ah..last2 tgk la pkol 9:55..sblm nk tggu 2,kitorg jln2 la dulu..aku beli tumbdrive,pastu aunty aku nk tgk2 lak kat kdai OSIM yg jual alatan urot2 kerusi sume 2..aha,aku try la yg ddk pastu dy shake2 tue..lawak je..hahah..mcm2 ah try ley kate kn sume je..tp tp beli nye x..2 yg best uhh..hahah..hmm pas dh try 2 kitorg g la plak ke watson..ma nk beli brg2 dy..pastu g mkn kat mcd..ouh agak rushing juga sbb mkn dh lmbt cte nk strt..hmm ouhh lupa,kat jj 2 aku jmpe family pika..ouh ini minah kwn aku dr skola rendah..close friend la jgkk..pas2 tyme blik plak,jmpe lg sorg pyap..hmm ni pown kwn dr skola rndh..ni dh mcm renuion skola la plak..heee (: ha,2 je la nk cte..blurrr ah..

chow cin ci

Saturday, December 12, 2009

apa itu nikmat gembira?

ouhh wehh tgk ah tajok aku,gempak an..tp cte xde la panas sgt..suam2 kuku je ade la..hahaha..hmm ape yg aku gembira guling guling sgt nih ann..nk tawu?hmm xde la hari ni aku baru dpt lappy baru..alah! tawu la ko dh lme pkai,dh ade dulu..xpe ah,lntak kau la..aku nk cte jugak! xkire ar,blog aku an..grrrrr ;p

hmm lappy ni telah disponser oleh seorg datin..yaa datin norhayati atau lbh dikenali sbg ma yati..ceyyy geli ahh nk sbot cm 2..hmm xde la,ma aku yg belikn..gila baik ann..hahaha..ma,syg mu lbh ahhh! thnxs aw sudi nk kuarkn duit belikn lappy owg..huhu ;( terharu hingus leleh2..hahah! hmm act dh berkira2 nk beli inspiron 14 kaler apple green..tp setiba nye,selihat nye dan sewaktu dgn nye di law yatt..wahh cm byk lak pilihan..aku pegi dgn abg ipar aku,ma aku n cem syggg..parking kat area bb kott..bapak jauh ah menapak..pastu ley sesat! wehh bapak maluu ahh..law yatt xtawu..ye r xpnh pegi ann..hahaha..

hmm smpai kat law yat,abg IT aku xsmpai2 lg..agk lmbt skit..tp xde hal ahh..kicik punya hal..hmm dh smpai2,oke dy tnye nk tgk ape dell ke compaq? aku ckp ahh tgk ah compaq dulu..so g tgk,alaahhh cm xbest je..padahal dlm hati mmg nk dell saje gedix byk alasan..ha,ma aku ikot je..aku pown mesti ah nk wt pilihan yg tepat an..so aku ckp nk tgk dell..mula2 tgk dlm law yat,saje bndng2 kn harge..act abg IT aku dh de tmpt yg slalu dy g,kire ok n murah la..kat lua law yat..so kne jln skit ah..dh smpai 2,tgk2 ah dell yg aku nk 2..tp tetbe taukey 2 ckp n offer tok aku beli studio 15/1555..hmm aku pown mmg minat..dh bkk awal2,tgk kat internet..tp agak xnk myusahkn ma yg sudahh tidak berkerja.,jd aku batalkn saje niat 2..tp tetbe kat sne,wahhhh ma cm ske lak..aku pown ape lg jeling jeling manje ahh an..hahaha,bapak ah!

hmm ma,tnye aku nk ke,aku wahh mesti ah nakk..mau nye xnk..so,aku tnye de colour ape je lg..tp dy ckp de hitam je..aku pown tgk cm oke je..aku ckp angkat ah..hahaha..hmm so beli lah oleh aku laptop dell studio 15/1555 kaler itam..tp bkn plain je ye adik adik sekalian.. ni yg de cm ukir2 yg glosy2 skit..ha,2 la dy! weee,so hari ni totally happy sgt..lappy ni vista tp suda di upgrade kn ke window 7. lalalala2,lajuuu (:

p/s: thnxs ma,sudi belnje org..thnxs abg long tlng bwk && thnxs abg shah tlng bg advise,tmnkn,upgradekn,install kan n mcm2 kan..haha ;D



Tuesday, December 8, 2009

new moon (:

lame,berabuk,berzaman lg kurun xmengupdate blog nih..hmm agak kemalasan lg kekurgn keideaan utk menulis lg mencurahkn cerita mahupown kate2 yg mudah dipahami oleh sesiapa shj,xkire peringkat umur mahupown jantina..oke,ape aku dh merepek

ala,korg tgk tajok pown mesti dh tawu la climax dy..jln cite sume..kan kan? mengaku je la..aha
hmm yeee! aku sudah merajinkn diri utk keluar,snggup berpanas,berjln kaki,keluarkn duit bank baii n berhimpit menjadi sardin di tren semate2 minat yg mndlm n nafsu yg xtertahan utk melihat cerita ni..apadahal kann? oke hasil dr pengnontonan aku ni *eh ade ke ayat cmni?bantai je la..hmm aku suda mula tertarik n berura2 nk jd vampire..haha,lawak je cita2! xmsk akal lngsng..hmm gila la cerita ni romantik nowkk! superbb ah,terharu nyahh..haha,gila aku suka tgk si edward 2 n si jacob 2..name pown cm dh sedap an jacob! bdn dy,walaweeeehh meleleh air liur makkk nyahhh..kental lg sasa baii!wuuuu ;p

hmmm aku kua hari ni bersama cik seth *sape twu 2 bgs la,xnk mengembr gempurkn kontroversi yg suda hanggat cm pisang goreng panas!haha..hmm smpai di pavi aku berjln kesne kemari n menuggu kwn aku cik ily dtg n kwn cik seth ni cik amer..ouhh jap jap..act aku nk cik ily ni baru 1st tyme jmpe..aha,kitorg mmg rapat n slalu cntct,tp xpnh jmpe lg..btw,nice 2 meet u syg..cm dh slalu jmpe je kan..aha,jeles wehh! dy tinggi n kurus..sy gemok n pendek! apdahal,janji ade org syg..ceyyyyy (:

so,dah tgk movie,kami mkn plak..ouh kptsn terletak di tgn saya! mula2 tekak cm nk mkn mcd,tp perot terpggl2 tok mkn carl's jr.. xde byk cte,tros tgk map n berjln mencari hgga la jmpe..xssh pown,xde sesat nye ahh..haha..hmm nyam2 mmg sedap smpai rase cm xterhbs..pas mkn kami pown blik la memndngkn sy ni ank yg solehah xnk blik mlm n xnk myushkn lg mengusarkn hati ma di rumah..cik amer ke low yat jmpe kwn dy..kami yg lain menapak ke klcc nek tren kat sne je utk ke KL CENTRE..hmm then smpai sne msng2 ikot haluan msng2 la..cik ily ke arah klng,aku n cik seth ke arah serembn la an..

ha,2 je la,tp 1 bnde xbest bila nk blik 2 perot aku cm senak..ahhh! bnde mmg slalu terjadi n menimpa diri aku nih..2 mls mkn 2..haishhh,ye la dr pg xmkn,pkol 5 baru mkn..mmg padan muka aku la kan..haha,sian cik seth terpakse melihat kerot2 kat muka aku ni..

btw,hari sgt memenatkn tp besttt..i am totally,extreamly supper duper happy..sweet memory yahh!

p/s: cik ily,nnt jmpe lg ya..cik seth thnxs kua ngn i,n thnxs jgk bermurh hati sponser tiket2 sepnjg pergi dan blik,4 5683 8! (:


Monday, November 16, 2009

syukur ;)

hmm agak berabad lg berzaman xupdate blog..bkn mls atau xde mase,tp xsengaje..ouhh ley pkai err ayat 2?aha ;) hmm so ari ni aku nk gthu yg aku happy giler tersgt guling guling ngis ngis baii..apesal kau nih?hahaha..hmm act smlm aku sdh..tetbe hari ni happy lak..yg bkn2 je rrr aku nih..hmm smlm aku check result uitm..ni gara2 kwn2 aku yg cm excited xsabar2 bgthu result dh kua n ley check..jam menunjukn kol 12 lbh..tyme ngh ym lak 2..ouhh mereka2 yg ade bersama berhempas pulas,bersungguh2 soh aku check..nk tawu sgt..gila gelojoh xhingat alam!hahaha..aku pown check la..tetbe tgk xdpt!wahhh frust tonggeng2 r kan..down sial,moody sekejap..tp ok blik aha..

msk hari ni lak..ouh lupa seketika psl uitm 2..hmm aku kua ngn acap cute n anis syg..g memborakn diri di kopi borak..hahah..pastu jln2 tgk2 rumah org2 kaye xingt alam!sumph dengki lg skit hati..rumah nk bsr je..kalo ley cm nk bg spaceship aku mendarat gamak nye..hmm huh!xpe esk aku blaja rajin2,keje bg xingt umh...aku beli r umh korg 2 cash baii..siap bina lg sebijik umh kat area2 korg 2..hahah,tetbe nk bengng!hmm blik umah alng n ma tnye..cmne result?ok?dpt?aku ngn sdh ckp xdpt sume..huhu punah harapan makkk nayhhh!awww!hahah..hmm pastu dh mls nk pkirr

ok mls nk cite pnjg..pas dah kua g beli burger,mkn2 n on9..hmm on la ym,ngh2 on kwn yg rmai2 xdpt smlm 2 ckp..dy try check blik hari ni..result dpt plak..aku pown cm ckp ouhh yeee err?hahaha..tetbe tegerak hati nk gatal2 kuku nk check..check2 dapat bai..sumpah jerit2,agak cm nk runtuh gak rase..cm de rase gegran gempa bumi..still de kesan2 retak..hahaha..aku jerit2,pgll sume kaum kerabat aku nek tgk result aku..cm shaking gile bai..terngiang2 muka interviewer 2..kalo jmpe mmg nk ckp thnxs r kan..*i know u want me..u know i want uitm..haha ;)..pape je la aku nih..hmm so aku pown call la kwn2 aku awin n mell..inform dorg bout yg smlm check 2 bkn result btol..mane x nye baii,result actually kua kol 5 ptg td..tp kitorg pnye excited check kol 12 tgh mlm smlm..pe cerr ar ann..mmg la xdpt..hahaha ;p..hmm then dorg un cm x cye..last2 dorg check dorg pown dpt gak!yeay!geng dh ade nih..xde la nerd sgt nnt kat sne..mmg huru hara la dgn kedtgn kami nnt..so aku pown bgthu la kat atok makcik2 aku..yg xley tahan aku ley ngis tyme call atok..aha,pe kess??gila la kau! aku syg baii atok aku 2..muah muah atok n sume yg doakn..heee ;)

muka parents mmg berseri2 disinari chye keimanan..kakak aku siap pelok2 lompat2 join tyme tgk result 2..2 yg agak nye kesan2 retak kelihatn..hahah..hmm aku msk 27/12..weh!!! lg 2 hari je bufday aku..hahaha memang bengkok la korg sume aku keje kann..kakak aku nk blnje kat victoria station,ayah lak lappy!hahah yg lain 2 nnt esk aku wt senarai nk minx ape..ni pakej bufday skli nih..hahaha mmg ong la kan tarikh 2..hahaha..kakak aku siap ckp *uitm ni tawu2 je,tyme aku dpt gaji la tyme 2 nk kmskn la..kopak mak nyahhh!!!hahah,,nasib la ko longggg ;p

hmm so xtawu nk expresikn diri dlm keadaan ape skng..tp bersyukur 2 mmg pling byk la antara yg lain..gila xsbr nk msk blaja dah..rmai gak dpt melaka..nony pown dpt..so geng 1 kplale dh jmpe..yda tersyg..senior aku ni baii..ahaha,tlng2 la adikmu yg ngh nk bertatih msk ni..weh nota bg aku..buku 2 agak2 cm buku baru jual kat aku,kalo dh agak cm ley jd pmbungkus nasi lemak..xpyh la..hahaha..hmm kpd mereka2 di melaka!

see u there ;))

p/s: anis thnxs byk tlng n bg support..yda jgn lupa tlng2 aku pape yg patot kat sne..kwn2 thnxs sudi doakan..kpd insan2 tersyg,ma ayah,family sume2 la thnxs for support n bg advise yg terbaikk..pape salah silap minx maaf la ye dunia akhirat ;)




Thursday, October 29, 2009

rase nye xperlu kott


hmm perlu ke nk delete post2 lme yg ade kaitan dgn dy?urgghhh..idea2 ;D


new life ;)

ok,aku sudah kembali single..sdh,hiba,kecamuk*bhse gila mantap!..hahah..hmm mcm2 perasaan yg belumba2 nk msk dlm diri aku skng..tp aku tepis,tolak,tapis n karate bnde2 tue sume..weh aku harus,sunat n wajib tabah ouh!kwn2 aku perlukan sokongn korang..hope ape yg aku buat ni tepat lg bnr belaka..


aku jalani liku2 hidup dgn lbh tabah & matang lps ni

p/s: kpd awak,bg ruang utk sy jalani idop sy n melupakan awk..kite janji nk kwn kan..hope awak bhgia lps ni n smge awak berjaya dlm ape jua yg awk lakukn..doakn tok kejayaan sy ya..thnxs for evertything,ta8 care ;)


Monday, October 26, 2009

makcik makcik syg ;)

anis n yda..blik la cpt..bile nk abis sem korg nih??!!..aku byk bnde nk story n minx pendapat..anis dh phm skit mslh aku..tp dr cinta!(cik yda nyet nyet) aku perlukn nsht ko jgk..

blik cpt sblm aku jd giler..otak dh tepu dok umh ni beb!

p/s: kpd 2 sahabat tersyg,wt final elok2..jgn gelojoh nk siap je..bce soalan elok2 n bce buku nyah2 ku sekalian..jgn dok online je..aku xpe..hehehe ;p..see u all soon ya..mwahhhh33!*tiada unsur lesbian di sini..harap maklum..

xoxox





Sunday, October 25, 2009

complicated ;(

dlm beberapa mggu ni perjlnn idop aku agak complicated n blurrr..xde perasaan kt sape2,blank,kosong..knpe ye?kpd awak.sorry buat awak terasa n myushkn..n mngkn awak tersnggung dgn sikap sy skrg..tp secare jjr nye,sy xterniat nk buat cmni..hope awak phm..

sy xde perasaan kt sape2!damn!i mean it!..sad ;(..i will gonna miss u forever..thnxs 4 everythng..hope all these will be fine soon..just ta8 care of urself now..i will settle it as soon as possible..give me a time..


Wednesday, October 14, 2009

nervous giler ;|

sabtu ni aku ade interview tok course masscom kat UITM s.alam..pkul 8.30 a.m..mmg terbaeek la..bapak giler pg..adoii,dh brape lme xbgn pg2,mandi air sejok..haha..hmm 2 ok lg..skng ni risau la,cuak sgt2..nnt ade ujian lisan n bertls..ape ek nk ditnye nye..ouhh,cemas!hmm tp awal2 dh call yda minx pndpt..n minx tnjk ajar dr sifu skit..ye la org dh berpglmn..hmm so,hope interview ok,jwb pown ok n lncr..

wish me luck dol!


Monday, October 12, 2009

dy dah dapat ;p


ok post ni ade kaitan dgn post sblm nye..harap maklum!

td aku kua jmpe syg aku nih..walaupown sblm 2 agak hangin,mara,nek hantu jin n jembalang sbb janji kol 2.30 tp 4.30 baru kua..weh!mmg terbaeek r kan..aku mmg siap cm nk memaki hamun pown ade..mmg rase xnk jmpe je..walaupown dlm hati ni dh bergelora rndu jinapreeet..hahaha..hmm kua2 msk kete muka ketat je..ouh syg aku ni pown pndai..dh tawu slh dy diammm je..takot aku bebel r 2!..tgk muka dy cm kesian plak..huh!nasib baik la kannn,aku ni spesis yg sabar..

ok destinasi pertama ke kdai dobi..hantar baju kakak ipar aku..haish,kakak ipar pnye psl..tlngg je la..jumaat siap..hmm msk2 kete,jln..pastu aku pown kua kan la hadiah dy..jeng jeng jeng..nk tawu ape????hmm aku belikn dy wallet dockers..memandangkn dy pkai wallet yg tah pape..mmg dh lme niat nk belikn..ouh tp tp,nk tawuu..dy wt muka slmbe je..elelele,dlm hati mmg kembng,ske habis la kan..hahaha..hope dy suka la..walaupown wallet 2 xseberapa,tp dy trime jgk..siap last2 muka cm nk ngis..ceeehhh,awak2 sy nmpk la awk mate berair!emo giler laki aku ni..hahaha ;)

dh dpt,dy bkk..tgk2..pastu snyum2 ckp ok,trime kasih bla bla bla..hehehe,aku pown tros amik wallet lme dy transferkn brg ke wallet baru..hmm pastu tros jln ke destinasi utama..kedai mkn!lapa ouh,dr pg xmkn..mengigil kepala lutut ni dh..haha..dh mkn2,tros aja lah blik ;))

p/s: syg,hope syg suka dgn ape yg owg belikn..trime lah hadiah xseberapa 2 ;)..jage elok2 taw!


Saturday, October 10, 2009

happy birthday syg ;)

ok,hari ni tanggal 1o oct 2009 genap la syg aku 2o thn..hahaha,dah tua dh si montel sy tuee!hmm selamat hari jd syg!..smge pnjg umur dan dimurahkn rezeki..hope sgt ape yg anje nasihatkn slme ni msk dlm kepala otak ok*amek kaw bhse xmelmbngkn bngse dh kua..ngehngehngeh..hmm keje rajin2..jge kshtn 2 taw..mkn jgn lupe,bia la gmok pown i ttp suka uuuuu!!!awwwwww,gila la nyahhh..hahaha...hmm i luv u la muncit..mish u damn much..gila bape juta thn xjmpe kaw nih..huhuhu ;(..hmm nnt jmpe org bg present k..dh beli pown..nk tawu ape??tunggguuuuuuuuuu.....!!zasssss,layannnnnnnnn..hah!dh start dh merepek..ouh 2 mmg perkara biase..almaklum la dh lme xmengUPDATE blog ni gara2 terlmpau rajin..yessss tepat skali...

p/s: nk jumpe awak!!!!!!!!!!!!!!gila babeng rndu ni syggggggg!!xsbr2 nk bg hadiah kt syg..mmmmmmmmmmmmmuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaxxx<3333

Saturday, September 12, 2009

ok penat sungguh!

Ok ari ni kua ngn kak ipar aku ke sogo dihantar oleh abg lan aku..kami kua rumah dlm pukul 1 tp smpai ke sogo dlm 2.20 padahal dekat je..jam terok ouhhh..hmm abg aku turut join skejap sbb dy nk beli baju dy..after dah dpt bju dy aku pown ke ruang kanak2 untuk cri gaun melin n baju danial*ank buah tersyg nih..hmm tp mlng nye bju danial je dpt..polo..hmm bankrupt2..melin nnt la..len kali kua lg,ajak kakak aku skli..

Hmm pas dah beli2,abg lan blik..dy xtahan..rmai sgt org..aku pown nk gak la test baju jap..g la ke jeep..tp cm xbest je bju kemeja dy..ok ltk blik n kua utk ke jln TAR..kak ipar mau beli tdng n kerongsng..hmm ok,aku turut melabur duit beli kerongsng utk mama syg aku..haha,syg2 bg mama taw!mahal 2 owg beli..licin duit dlm purse..haha..hmm ye la nk raye ni,xde ape nk bg kt mama syg aku 2..hope mama dy ske la..heee

Dah beli2 2 msk blik dlm sogo,n ternmpk perfume..dlm hati berkira2 nk beli..ok,stop kejap d tommy girl..hmm nk beli ke xnk ek..yg bsr??yg kecik??alamak harge2 tgk dulu..ouh ley tahan nih..hmm beli je la..so dpt la 1 perfume bru utk raya!yeaa!hmm sblm nk kua tok ke bank negara nek KTM ke mid nmpk lak hangbag putih..eh alamak,handbag aku cm dh xbest..beli la,sale ni oii!kang xde sale mati la nk beli,xde nye..hmm tanpe berpikir pnjg*kak saya nk yg ni..bg yg baru ye..;)

Hmm dh amik tren ke mid jmpe la syg aku n kwn2 yg len di sane..hmm ramai..buke lmbt skit..2 pown minum air je syg aku belikn dulu..hmm smpai mid 1st bnde di cri..eh mane toilet nih..haha*kak ipar aku menahan dr kt sogo tuee..gila la..hahah..hmm pastu nk g la berbuka,ala nmpk lak nose..memndngkn kak ipar aku kate kaki dy skit,nk cri sandle la..xtahan pkai tumit tnggi,aku pown msk la kjp..hmm cri pnye cri xde la plak yg berkenan..aku dpt la capai 1 gelng..ok syg aku yg blnje..wee,thnxs ok..hmm kat mid mmg best la,brg2 aku syg aku yg tlng pgngkn..weh sumph pnt ouh..sakit pingng aku..thnxs lg dan lg dan lg!

Dah berbuka di food court,aku xmkn pown..hanye jd tkng beli mknn n minumn tok kak ipar aku n syg aku 2..hmm mkn chicken rice je dowg..lps dh hbs kak ipar aku ajak gerak dulu tok cri brg sbb yg len agak la lmbt,n xstrt lg mkn*sowi la ye,sy kejar mse nih..hmm destinasi pertama,pdi..aku nk beli kemeja..hmm dpt la 2 helai,1 hijau,1 lngn pnjg cm pink ke peach..dh dpt 2 kami ke vincci plak..hmm aku dpt 1 ksot n kak ipar aku beli sandle..tros pkai kot,sian dy kaki dy skit..2 la,udah ku bilang,pkai aja sandle ngk mau..hmm ata lak beli jam kat vincci..hehe,aku pilihkn..mule2 bertekak la jgk,xske la pe la..aku pakse soh amik gak..haha,last2 ske jgk!2 la degil ;p

Pas dah dpt baju n kasot nk cri la plak suar..so kak ipar aku tggu kt watson,aku n ata ke romp..weh kdai nk ttp kot..hmm aku men capai je mane aku rase cm ok..pastu cuba..4 aku cube 1 je yg aku rase ok n beli..yg len de yg labuh sgt,bsr sgt..ketat sgt*ouh ni ata dh tntg hbs2an awal2..hahaha..hmm jeans yg aku beli ni pown bwh dy straight n labuh skit..ah bantai la,cube tkr pkai yg len..aku nih xske sgt pkai bwh dy bsr2..hmm lntk la..pas2 nmpk cardigen..ouh bnde ni mmg dah aim lme dh..dr kua ngn anis dulu..akhr nye dpt jgkk..ha,2 je la yg smpt dicpai..weh bapak byk duit aku hbs..hmm,cm air je kua ;D

p/s: thnxs syg tmnkn org beli bju..and dpt jgk pilihkn bju tok dy..ish3 byk songgeh ouh!haha..hmm terubat jugak rndu walaupun sekejap je jmpe..xpe la kan..nnt de rezeki kite kua lg yee..mmuuuaaxxx <3

Friday, September 11, 2009

thanxs 2 my mum ;)

hmm ari ni xde pe2 berlaku selain bergado ngn abg mus aku..ye la,ari 2 dy dh janji nk kua shopping raye sme2..tp tetbe td ckp xley,nk kua ngn kwn esk..bapak la skit hati kan..hmm moody skjp sblm bebuke td..hmm ok,pas buka td kms2 la..aku bsh pngn..n ma siap2 nk g terawih..mula2 ma ingt nk g ngn ayah aku tp tetbe dpt call ayah de kes nk kne settle*bapak ku seorg pgawai polis,harap maklum..hmm tgh2 bsh pngn tetbe ma pggl n bg smpul duit raye..aik pe ke jadah nye,raye lom lg..ok la ngn muke cool ja,amek n ckp time kasih..hahah,maybe 2 duit nk shopping esk kot..pas2 dgr ma pggl abg aku plak..pas2 dy ckp nape byk sgt la pe la..aku pown agk musykil pe bnde yg byk..k la wt deekk lg..pastu2 abg aku msk dapur snyum2 ckp ma bg dy 1K..ahh,sudahhh la..mimpi la ko 2..hmm pastu kakak aku blik..dy g bebuka kat office td..aku pown ckp la kt dy..pas2 dy un ckp dy dpt..tp 500 je..wahhhh,dh tua2 ank 2 pown dpt..haha..ok la,rupe2 nye sume dpt..cume aku n abg mus aku je lbh..kakak aku n abg lan aku xtawu la plak kalo dpt gak lbh..tp rase nye 2 je..hmm ma kate jimat..pasni dh xde nk minx2 duit..ye la ma aku dh xkeje..baru pencen bln 2 hari 2..so kami pown berterima kasih teramt sgt kat ma sbb bg $$$..hehe..luv u ma && thnxs a lot..mmuuuaaxxxx

Thursday, September 10, 2009

I LOVE U MORE THAN U DO ;)

Syg

when you want something,
fight for it
the best things in life don’t come easily.

the sound of your heart beating is the best lullaby;
it reminds me the love is real in your heart too,
so i can sleep easy tonight,

and now i've put my heart in it , it was a
risk i didnt know if i was willing to take
but i did it – so now my fates in your
hands syg & syg please dont break i .

i never found anyone who could love me for me,
love my flaws & love my perfections,
love the good things i did & love my mistakes,
love being with me & miss me as much as i miss u,
love me when i look my best & love me a mess,
i never found anyone who could love all of me,
& then i found you syg,

when i first saw you i already knew,
that there was something inside of you.

You’ve given me reasons to smile
& good times to laugh about,
but most of all you’ve given me
memories i could never forget.

and one way i can tell if i’ve
fallen in love is if no matter where
am i, i always look for u first.

everyday i wake up with this ache in my heart,
i either jump out of bed becuase im gunna see you or
i sleep in becuase i know when i wake up your not gunna be there.

i will be, all that you want -
cus you keep me from falling apart.

luv u syg



kalian ;)

ouh suda agak lame x update blog..hmm agak "kemalasan melanda kedirian"..haha,ape bhse daa..hmm slme aku xupdate nih..xde la bnde yg pntng sgt pown nk cte..ye la,bdk ddk rumah je,pe la sgt..kalo takat bgn tdow,online,mandi,berbuka,online blik smpai ke subuh..xde hott story ah kan..mmg bosan gilak terpaling cilakak r..xtawu nk wtpe..hmm tp skng aku nk update tahap kerinduan aku kpd mereka2 nih



anis & yda..bile nk blik nih..kangen bangget gue sama kalian..anis,blik la cpt..aku dh sengsare gle dok rumah xkua2 nih..huhu..hmm pas puase ni kite lepak borak ek..teringn la nk mkn mushroom soup ngn chicken chop dy..sedap weh..lapa nye...nyam3..



syg,rindu nye la kt syg nih ;(..hmm dah nk dekat sbln kot xjmpe..bapak r weh..aku rase nk gile je nih..kite nih kalo dh lme xjmpe mesti ade je xkne..nk gado la,touchng la..haish,penat ouh nk harungi sume 2..cm lawak pown de..haha,chill ah..hmm syg2..owg nk minx maafla sbb sejak keblkngn nih syek xlyn syg je..bkn pe,org blur la..kalo nk msg,xtawu nk borak pe..nk kne mgadap muke ha,baru la berbuih2 n mcm2 nk cte smpai owg ckp laju n syg xphm n kne ulng..haha..syg owg slalu on9 sbb dgn on9 la owg rase mase 2 bergne..kalo x,owg nk wtpe lg..tdow?mkn?haish dah xsnggup beb..lebam dh bijik mate nih syek tdow je..org len xckup tdow..owg dh terlbh2 dah..hahaha..owg tawu owg silap..tp cube la tok memahami skli skale k..aggap la ni 1 dr hobi baru owg..hmm owg bkn xrndu..rndu sgt..kdng2 xley tdow,owg tgk gmba syg dulu..kdng2 ngis smpai tetdow..hari2 mcm 2..owg xske la nk gado2..syg cm xknl je owg nih..mane tawu nk pujok2 nih..kalo de rezeki nnt kite jmpe,mkn ais krim sme2 kt tepi tasik..men buaiyan..sonok je kan..hope mse 2 akn dtg jgk nnt..kite tggu,sbr n doa je k..jgn la touchng2,bebel2..owg xske la sbnr nye..hahaha..maleh den nk dongar!..hikhikhik..k,la,pape pown owg minx maaf jgk,xksh la syg bce ke x..tp dpt jgk owg luahkn..anis n yda xde..dowg pown sebok..owg xnk kcw dowg..dowg pown bz,n ade mslh len..k la..sdh la plak pg2 nih..cm org gle je nk ngis2..luv u la syg,mish u gila gila..mmmuuaaxxxxx33!


p/s: xsabar nk jmpe korg weh!




Tuesday, August 18, 2009

kembali

hmm dh lame xupdate blog nih..so byk la perkara yg berlaku..mls nk cte sume..cume nk cte ari sabtu ari 2 aku n family(kcuali ayah & abg mus) g johor..hmm saje nk jln2..btolak dlm pukol 12.30 tgh/h n smpai dlm 4 lbh xingt la plak..ktorg tdow umh kak ipar aku kat sekangkar pulai kot..ntah pe tah..hmm dy mgajar kt johor..so smpai2 mmg pnt la kan..lame dowh dok dlm kete..sakit pngng aku..hmm dh rehat,dh mkn..mlm 2 gak ktowg g danga bay..hmm bley la tahan..best la jgk..yela mlm mggu,rmai kot org..tgk mcm2 kete,moto bsr2 ade..kbykn org singapore la kan..hmm ktowg jln2,nek kete api,tgk laut..hmm tgk kdai mawi & ekin..terserempk ngn adik ekin..tgk org men drift..haish mcm2..

ha,esk nye plak ktorg ingt nk msk singapore..tp xsmpt..so ktorg just jln2 g beli tiket bas abg ipar aku dulu(dy blik sbb esk nk keje)..hmm tiket dy kol 5.30..aduh awal nye..smpt ke nk jln2 nih..biase la hari ahad,tiket byk habis..hmm xpela,janji dpat..so ktowg pown rushing la..tmpt nk dituju ialah ZON..tmpt ni cm komplek bebs cukai..so coklat,minyk wangi mmg murah2..hmm kt sane just beli baju 3,4 helai tok ayah..yg byk just beli coklat je..pastu ingt nk g nek bot laju tp hujan plak..n mse cm terdesak sgt je..so last2 g cri tmpt mkn n anta abg ipar aku kt stesen bas..

hari terakhir plak ktorg jln2 g skola lame ma aku..dy teringin nk tgk blik skola dy..dulu ma aku skola kt johor,yela atok aku polis so slalu berpindah randah..ma aku lahir kat n.9 tp skola kt johor..so,ktorg pown pegila skola dy..hmm sekitar skola dy mmg byk lg berderet skola2 lain..kbykn skola perempuan je..mmg xputus2 skola..haish bg aku,kalo byk sgt skola dekat2 nih ley mgundng pergadohan..ma aku skola rendah kat SEK KEB PEREMPUAN JALAN YAHYA AWAL..skola menengah plak kat SIGS(skola inggeris girls school kot) ntah la..hmm pas dah jln2 kat bandar2 sume,g lak convo kak sdare aku kt UTM..hmm smpai2 dy dh msk..rmai org..sape yg msk dwan sume kne pkai topeng,lawak je..hmm xlame 2 ktorg pown blik..hujan lebat so xg mkn pown..smpai umah pack2 brg2 then gerak la blik..dlm otw nk blik 2 baru g mkn sume..


Friday, July 31, 2009

mesti tgk!

hmm td dlm kol 10.30 kua ngn anis n kakak dy g mid..hmm smpai2 kakak anis tros g beli tiket wayang cte "THE PROPOSAL"..ouh sumpah aku ckp,cte ni mmg best..lawak gile,romantik,sdh 2 ade la skit2..tp kseluruhan yg ley aku ckp mmg tiptop la kan..nk tgk lg la...ajak si apek mate sepet syg aku..weeeee ;)0

Wednesday, July 29, 2009

sumpah minat gle!




ok,ni handphne yg terbaru aku mint *sumpah mmg gle mint(tgk r betapa dahsyat nye,smpai ley gle)..sony w995..bapak best la..ya allah,rase cm nk ngis je..nk phne ni!nk jgk! xkire!pe nk jd,jd la..weh asal kaw mahal sgt r!ishhhh..duit jatuh la keribaku..haha *otak high


p/s: ma,ayah,sume org!sy nk phne ni!sape2 rase baik hati atau bapak dy duit byk xtawu nk bg sape..hubungi la sy *012-3456789..mekasut ;)


Monday, July 27, 2009

si dia ;)

sgt best bertemu si apek mate sepet nih lbh2 lg apabila dah 2 mggu kot xjmpe..yea sgt rindu kemaruk alam..ape kau kesah?balak aku..haha *msk air suda..haiyaaaakk ;D



p/s: syg wo ai ni ;))





Friday, July 24, 2009

gila talak

hmm story ari ni xde kne mgene pown ngn title kt atas 2..saje wt gmpk..haha..so hari ni aku,anis & yda melapak-ing bersama2 lg (smlm pown dh kua kot)..heee,xpe2 aku ske jew..ok,cte bermula apabila mlm smlm anis msg ckp nk amik yda kol 9..weh ape aku buta num ape?aku bce msg 2 byk kali sbb cm tekejot..bapak awal..nk ajak aku smyg duha ape..huish xley jd nih,aku pown reply la..pang pung pang..mls nk cte bab 2..lngkau sterus nye..

so,pg td dlm 8.40 anis kejot tnye dh bgn lom..ckp la dh..dy kate nk amik yda kol 9.15..huaa,aku agak mls utk meningglkn katil bersama conforter di pg hari..( weh!aku xbgn pg tawu x!..ma aku pasti sujud syukur tgk perubahan aku nih..haha)..sape nk tawu,aku xmandi kot..bgn kms katil,pack brg,cuci muke,gosok gigi je..hahaha..ala,lek la..bnde mmg dah plan ngn anis & yda..dowg pown xmandi kot..kan2?haha,lek suda..hmm dh amik yda,nk g cari sarapan lak..mule2 g kt tmn mesra..alamak ttp plak..ouh teringt kdai kt sg kantan..so,g la sne..dpt la jgk sarapan yg diidamkn..wah tyme 2 dah rase agak myesal..*dlm hati,asal la aku xmandi td..hahaha..muke mmg cm lps berpntng,eh slh2 lbh kpd meroyan kot..haha,serabai mala'un gila..

hmm next,pas dah blik tros mkn..pastu nek bilik anis(ktowg melepak di rumah anis ya)..anis dah berura2 nk smbng tdow..ouh aku lek dulu,baru lps mn kne kawal skit..kang dtg sakit perot,senak sume sape nk jwb?hmm yda lak,heboh ngn novel dy..hmm lps beberapa minit aku pown landing la..haha 2 perkara biase apabila perot knyng hati sng..tdow la..so smbng la tdow smpai kol 12.30 or lbh la..xsure la plak..hmm tp aku tdow xde la lena sgt..ade tyme2 terjaga tgk yda ngh bce novel,pastu terjaga lg tgk ngh brng,pastu last2 yg aku ingt aku dgr org cm nynyi2..aku tgk yda ngh dok mgadap pintu bilik anis,nynyi ape tah..name2 nabi kot..insaf sekejap..cehh aku nye insaf 2 sesaat je..

bgn2 ma anis n adik dy dh blik..so bgn 2 borak2 dulu sume..jap g aku psng la lagu faveret aku diantara kalian..jap g yda ley la plak wt video klip..haha,bapak la lawak..dr lagu2 berentak slow versi malay version tros ke club versi yda version..haha,pecah perot gelak tgk yda menari dah ala2 penari bogel..hahaha,sumpah lawak smpai jatoh2 katil..yda,terima kasih la atas aksi2 18sx anda..weh xlupa lgu dangdut pown de terselit kot..lagu selangit..faveret anis(sumpah fitnah semate2..heee)

ok,pas sume2 2 aku tlng anis wt decoration tok pintu bilik dy..dh siap aku mandi..dlm kol 4.50 kua g tesco anis cari brg pastu blik lepak ummi..dah dlm kol 6 blik anta yda kt bangi..ouh tyme dah smpai kt dpn apartmnt umah yda,ktorg sempat merakamkn aksi2 gorjewss tok kngn..ni ade secubit la yg rajin aku nk upload








p/s: ni je la kot..mls nk upload byk2..selebih nye soh la makcik anis & makcik yda upload..sekian,mekasut ;)


Wednesday, July 22, 2009

love signs



ade aku kesah?

buat mase skang aku rase sgt anti kpd sstgh lelaki..
wartawan: laki bgaimana ya?
aku: ouh ko tnye aku?hmm xde jwpn kpd soaln itu..next2!

so kalo aku anti laki skng,aku lesbian?g mati,mampos,berambos ape ko nk ckp la sial..bkn mak kaw lahirkan aku..babi!!!sgt xtentu perasaan skng..rase nk mara,maki hamun,sumpah seranah..apa?kaw nk try?meh la join club aku..


layari www.pukimaki.sial.iblis.jin.syaitan.hantu.com..mekasut!(bodoh la kaw kalo ko try gak nk search..) bongok!









p/s: xske bce xya bce..ni blog aku,so ske ati mak bapak aku la nk tls ape!






Friday, July 17, 2009

40 things girls wish guys knew


1. Don't tell us when you think other girls are hot.
2. Whenever possible, please say whatever you have to say during commercials before we get bored.
3. Mark anniversaries on the calendar.
*4. We think about you all the time.
*5. This is how we see it "Don’t call = Don’t care".
6. Which also means that if we don't call, take a hint.
7. We like you to be a little jealous. But overly possessive is not necessary.
8. We’re allowed to be late. You’re not!.
9. Eye contact is the key.
10. Don’t take longer to get ready than we do.
11. Laugh at our jokes.
*12. 3 words: honesty, honesty, honesty!
13. Girls can be groupies. Guy groupies are stalkers.
14. Do not start with us. You will not win.
15. Would you like it if a guy treated your sister that way? Didn’t think so.
16 If you ask nicely, we'll answer the same way.
17. We will never have enough clothes or shoes.
18 Open the door for us no matter where we are.
19. We love surprises.
*20. Pay attention to the little things we do, because they mean the most.
21. Always brush your teeth before you see us. A fresh mouth and white teeth are a necessity.
22. Clean your room before we come over.
*23. Even though you’re sometimes insensitive and hurt us, we still love you with everything we are.
24. Don’t act hard around your friends
25. Sometimes “NO” really means “NO!”.
26. “Wife beaters” are not an adequate form of fashion.
27. Sensitive guys are great.. but crying more than we do in a movie just isn’t right.
28. Don't let ex-girlfriends cause drama, relationships are stressful enough.
*29. It takes a special kind of stupid to forget birthdays.
*30. “Fat chicks” have feelings, too.
31. Silent treatment, shoulder shrugs, tears, yelling, & nasty looks add up to = YOU DiD SOMETHiNG WRONG.
32. The excuse “I can’t dance” is unacceptable. We'll appreciate the simple fact that you're trying.
*33. Just because a girl doesn't pick up on the first ring, doesn't mean she's not waiting by the phone.
34. You don't have to spend a lot; if it means a lot.
35. Don't say you love me if you don't mean it.
*36. Don't lie to us. We will catch you.
*37. Don't you ever answer our question with only ONE word! We hate it!
38. Just BE by our side when shopping means you are not allowed to flirt while we shopping!
39. Please give us some comment while shopping.. it's compulsory.
*40. When the girls get together, we talk about everything. Meaning, my best friends know everything about you.


untuk sdng,akan becinta && tunang

Bingkisan Doa.

Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan ya Allah… ya tuhanku yang maha mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi…

Tetapi ya Allah… Seandainya telah engkau takdirkan… dia bukan miliku… Bawalah ia jauh dari pandanganku… Luputkanlah ia dari ingatanku… Dan peliharalah aku dari kekecewaan….

Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti… Berikanlah aku kekuatan… Melontar bayangannya jauh ke dada langit… Hilang bersama senja nan merah… agar aku bahagia… Walaupun tanpa bersama dengannya…

Dan ya Allah yang tercinta… Gantillah yang telah hilang… Tumbuhkanlah kembali yang telah patah… Walaupun tidak sama dengan dirinya…

Ya Allah ya tuhanku… Pasrahkanlah aku dengan takdirmu… Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan… Adalah yang terbaik buat ku… kerana Engkau maha mengetahui… Segala yang terbaik buat hamba Mu ini…

Ya Allah… Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku… Di dunia dan di akhirat… Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini… Jangan engkau biarkan aku sendirian… Di dunia ini mahupun di akhirat… Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran… Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman… Supaya aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup… Ke jalan yang Engkau redhai… dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh….

Amin.. Ya Rabbal A’lamin.



Monday, July 13, 2009

tagged ;)

aku ade account tagged!baru jew buat kot..hehe..so,sape2 yg ade 2 rajin2 la add kn diri anda ya!

http:/www.tagged.com/miarawkafella


Sunday, July 12, 2009

miss u ;(

i just miss my syg..1 hari xde msg,xde call..weh mane kaw pegi nih?!huhu..sumpah la wndu plus++ risau gaban..adakah syg aku tdow xbgn2 atau nset ilng atau sembelit pakej buasir??? mane niiiiihh?cm nk gile dah ni..ni yg ura2 tok aku nk memulakn perng dunia ke3 atau pown merajok smpai ke tua!huh!!



Saturday, July 11, 2009

sick

hmm sejak beberapa hari ni aku xbape nk sehat..selesema yg terok..skng dh batok2 skit..hmm mood pown xbape nk baik..so cm mls jew kot nk update blog2 nih..;|


Thursday, July 2, 2009

tarik dan capai ;)

yeah,hari ni aku kua bersama abg aku n kwn dy(angah bin)..hmm mule2 g bukit segar dulu amik abg bin pastu lepak jap..kejap dy 2 dr kol 2.00ptg smpai la ke 5.30ptg..bekulat dowh ddk brape jam kat situ..sekbek de kwn2 abg aku yg len..so,xde la busan sgt..dowg pown kelaka jewk..lmbt sbb kwn abg aku pkai kete,anta ank dy g klinik..dmm pns kot..maybe rmai org kat klinik 2..last2 ank dy kne trnsfer hukm..kitowg gerak skli,anta abg 2 n ank dy then tros g ke destinasi yg utama..kemana??


ok,destinasi aku ari ni ialah ke damansara perdana..hmm berkira2 utk ke butik adk ummi aida(betty) iaitu belicious boutique & cafe..yeah,mmg best ouh..pegi2 xrmai org..kdai dy pown bley thn..kt lua de cafe..so abg aku n abg bin lepak lua minum..aku kat dlm pe lg..capai n try je baju2 yg nmpk cm besttt..mate ni mcm2 nmpk..tp,kire bajet gak la kan..xpe la,ari ni aku beli pe yg pntng dulu..aku beli selipa,slim bag dy,kemaja 2 helai n kardigen..habis duit nyah!kering xingt la..haha..tp yg pntng puas hati dpt pe yg nk..lalalalala ;)


Wednesday, June 24, 2009

rasukan mengegarkan ;))





Tempat: mid valley megamall

ha,ni la situasi pg td apabila org ramai berpusu2 beratur utk beli tiket wayang..aha,xlen xbkn cte pe lg yg meletop skng kalo bkn transformers..mmg gila ramai..yg aku pelik makcik2,pakcik2,n lelain ni x keje ke?adakah mereka mengambil cuti semate2 nk tgk transformers??pe gamak nye..hailaa mengoyan aku,hehe..kol 10.45 aku smpai owg dah berpusu2 nk berator..pe tah lg la ptg..tiket utk mlm sume dh di booking n sold out..nasib bdn la kalo dpt..aku berator 10.45 dpt tiket 11.30,,tiket aku tayangn kol 12.30..bapak lme la kan kne beratur td..nek kejang kaki aku..tp pedehal,bumblebee n optimus prime pnye psl..hehehe..ok,org mmg ramai!tiket mmg sold out..aku dpt 3rd seat dr screen..bantai la,janji ley tgk..cte nye agak lme tp bessssttt..superb habis la..kalo per 10..aku bg 11/10..


Sunday, June 21, 2009

belajar ;(

hmm skng sudah strt memulakan sesi pembelajarn sendiri di rumah..ouh sgt la xphm,mls plus++ boring..aku kne blja account n economy..perghh mule2 agak la excited tp lame2 hmm yesss sgt la xbley blaa..cikgu aku ialah makcik aku sndri(ummi),tp di klngn bdk2 boy's nye pggl mam khairun(cikgu MTD)..aku ade rase gak yg makcik aku dh strt garang sbb dy nk soal2 bab 1 n 2..pe kejadah nye..aku pown xtawu ble nk strt blaja dgn tekun nih..hehe

hmm sbb ape aku blja account n economy??walaupown tyme skola amik science stream??hmm sbb nye aku dpt tawarn blja kt poly behrang,perak course marketing..hmm dlm course nih ade subject2 nih..so,aku kne la strt dr skng sbb nnt msk sng,dah de basic..aku xtawu ble tarikh msk nye,sbb ari 2 tgk dr online so,kne anta surat jwpn penerimaan/penolakn dulu..baru tawu ble msk sbb nnt dy akn anta surat rasmi..tp mase tgk online 2,kmskn aku january 2010..sgt lame lg!!aduhai,aku dh mule berpikir2 ape aku nk wt dlm tmpoh mase 2 nnt..akn ke kelas BI?atau akn bersama2 struggle cm dak spm nk amik exam..haha,xmungkin..sbb dulu aku nk amik spm,relax je..aha ;))


Friday, June 19, 2009

si rambot ;)

hmm ari 2 aku kua ngn ata,destinasi pertama maxis centre di metro kajang(sumpah benci nk msk sini!)..hmm g sne sbb sim aku prob so kne renew la..pang pung pang pung 10 hinggit kne..hailloooo..hmm pastu ptg aku g wat rmbot baru..gedix sgt nk curl2 nih..mmg lme xingt la kan nk wt dy..start ko 2.30 abis dlm kol 5.15..sakit pingng aku duduk plus++ pning pale otak aku nih..hahaha ;)) so ni ade skit gmba yg di upload





Wednesday, June 17, 2009

bacelah wahai sekalian umat adam

Kenapa perempuan mudah menangis?

[copy paste from vypress bulletin board - by pacik]

Note: Di bawah ini hanyalah sebagai pengetahuan kepada anda sekalian untuk mengetahui kenapa perempuan mudah menangis. Supaya bagi mereka-mereka yang lelaki tahu, kenapa teman wanita mereka terlalu mudah untuk mengalirkan air mata sekiranya berlaku sesuatu dalam perhubungan.

Suatu hari, seorang anak bertanya kepada ibunya, “Ibu, mengapa ibu menangis?”
Ibunya menjawab, “Sebab ibu adalah perempuan, nak.”

“Saya tidak mengerti ibu,” kata si anak.
Ibunya hanya tersenyum dan memeluknya erat. “Nak, kau memang tak akan mengerti…”

Kemudian si anak bertanya kepada ayahnya. “Ayah, mengapa ibu menangis?”
“Ibumu menangis tanpa sebab yang jelas,”
sang ayah menjawab.

“Semua perempuan memang sering menangis tanpa alasan.”

Si anak membesar menjadi remaja, dan dia tetap terus bertanya-tanya, mengapa perempuan menangis? Hingga pada suatu malam, dia bermimpi dan bertanya kepada Tuhan, “Ya Allah, mengapa perempuan mudah menangis?” Dalam mimpinya dia merasa seolah-olah mendengar
jawapannya:

“Saat Ku ciptakan wanita, Aku membuatnya menjadi sangat utama.

• Kuciptakan bahunya, agar mampu menahan seluruh beban dunia dan isinya, walaupun juga bahu itu harus cukup nyaman dan lembut untuk menahan kepala bayi yang sedang tertidur.
• Kuberikan wanita kekuatan untuk dapat melahirkan bayi dari rahimnya, walau kerap berulangkali menerima cerca dari si bayi itu apabila dia telah membesar.
• Kuberikan keperkasaan yang akan membuatnya tetap bertahan, pantang menyerah saat semua orang sudah putus asa.
• Ku berikan kesabaran jiwa untuk merawat keluarganya walau dia sendiri letih, walau sakit, walau penat, tanpa berkeluh kesah.
• Kuberikan wanita perasaan peka dan kasih sayang untuk mencintai semua anaknya dalam apa jua keadaan dan situasi. Walau acapkali anak-anaknya itu melukai perasaan dan hatinya. Perasaan ini pula yang akan memberikan kehangatan pada anak- anak yang mengantuk menahan lelap. Sentuhan inilah yang akan memberikan kenyamanan saat didakap dengan lembut olehnya.
• Kuberikan wanita kekuatan untuk membimbing suaminya melalui masa-masa sukar dan menjadi pelindung baginya.
Sebab bukankah tulang rusuk yang melindungi setiap hati dan jantung agar tak terkoyak..?
• Kuberikan kepadanya kebijaksanaan dan kemampuan untuk memberikan pengertian dan menyedarkan bahawa suami yang baik adalah yang tidak pernah melukai isterinya. Walau seringkali pula kebijaksanaan itu akan menguji setiap kesetiaan yang diberikan kepada suami agar tetap berdiri sejajar, saling melengkapi dan saling menyayangi.
• Dan akhirnya, Kuberikan wanita air mata, agar dapat mencurahkan perasaannya. Inilah yang khusus kepada wanita, agar dapat dia gunakan bila-bila masa pun dia inginkan. Ini bukan kelemahan bagi wanita, kerana sebenarnya air mata ini adalah ‘air mata kehidupan’.”

Tuesday, June 16, 2009

to: cik yda si kaki wayang ;))

haha entry xde kne mgne pown ngn pe aku nk tls..hmm just nk ckp,WAHIDA sumpah aku jelez gle ko dpt tgk sign pic samuel 2..tyme tgk 2 mmg taksub gle la *smbil mulut menggnnga taw..hehe..
n jgn lupe kate nasihat aku..samuel sgt handsome(eh de kne mgene ke?)..btw sgt bertrimas la sama kamo krne amik pic 2..weeee ;))

p/s: ble lg nk tolong kwn kan *ni psl curl..hehe


Monday, June 15, 2009

di "tag" oleh cik alyaazman si gorgy ;)

1. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri??
- Mushroom soup plus+ toasted bread & teh o ais yg rase cm sireh!

2. Apakah bende paling penting dlm hidup kamu?
- Family,friends,my beloved hatta,handphone && money larh ;)

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu??
- Kawasan taman inggeris mungkin? ;D

4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?
- Wat mase skrg ni yg pling lame,tp harap berkekalan lg lame kn2 syg?


5. Adakah anda sedang dilamun cinta??
- Sgt pastiii..ye larh dol!hehe

6. Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam??
- Restoran cerana,cheras *yummy!*

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
- Seventeen ;))

8. Apakah nama penuh kamu??
- Maisarah binti mohamad

9. Kamu lebih senang dengan ayah atau mak??
- Umm ayah kot,tp ma jgk sng (bergadoh)..;))

10. Namakan seseorang yang ingin kamu jumpa dalam hidup kamu buat pertama kalinya??
- Sgt bersyukur dgn knln yg aderr..lg ramai jmpe,lg mcm2 ragam & gaye!

11. Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu.

- Mohammad Hatta * can be my lover,friend even enemy also*

- Anis Azleen

- Farah Wahida

- Ily

- Yokis

- hypo

- Daus

- AYSK batch 04'


12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri??
- Campak dlm mesin basoh suda ;))


13. Tempat yang paling seronok yang kamu mahu pergi?
- Sumer best kowtt ;p


14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu..
- Alya si hot stuff

- Alya si giler fashion?ye ke..aha

- Alya si gorgy habisss ;)

- Alya si kaki gossiipp

- Alya si kaki jln ;D


15. 8 perkara yang amat saya gilai??
- Chocholate cream chip *starbucks
- Berjln sesuke hati dgn bebas
- Melepak dgn Anis plus++ Yda
- Shopping gle kemaruk alam..aha ;)
- Makan xingt alam
- Pasang or dgr lagu kuat2 cm org pekak
- Chatting smpai sakit bontot
- Datting ngn cik abg syg..aha *gatal gle ;p


16. Pelukan atau ciuman??
- Pelukan & ciuman ibarat isi dgn kuku doe..xoxox

17. 8 perkataan yang sering diucapkan??
- Kecohh baii
- Oh my gosh!
- Kepale hotak kaw
- Benanah otak!haha ;)
- Syg i love u larh
- Syg windu nyeee
- Kejap *ni kalo ma pggl or sape2 minx tlng..aha ;))
- Ma,owg kua jap


18. 8 buah buku yang paling baru di baca??
- Hati yang terusik

- Rindu cintaku

- Majalah harmoni

- Seventeen

- Komik2 gempak starz

- ntah


- agak2?


19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali??
- Krazy *ejaan mmg cm 2 kowwwt
- Love story
- Heartless
- Yang terlewatkan
- When i grow up
- Disco club
- Gagap
- Lagu untukmu


20. Mari men'TAG' 5 orang lain...*aku short list skit
- Ily
- Farah AYSK
- Anis *nk tag jgk!
- Yda
- Ozzie


Tuesday, June 9, 2009

twitter ;)



my site: http:/www.twitter.com/miarawkafella

smbgn bhgn rumah kami ;)



rakan & si mucuk syg




seperti biase sentiase nk menampilkn diri




si giler lanser




cempaka amelin si buah hati

p/s:ni je la gmba yg dpt di upload..selebih nye ade kat abg cameraman..;) kepada tetamu yg hadir trima kasih krne memeriahkn majlis..dan kpd mereka yg hadir tp gmba xde dlm blog ni sowi la ekk..heee